Besøg fra Argentina

Argentina besøger Støvring Gymnasium

Mandag d. 5/6 besøgte den argentinske musikalske trup, Peña Nativista, Støvring Gymnasium. Det var første gang de besøgte Europa og ville gerne opleve et dansk gymnasium. Besøget startede med velkomst og musikalsk optræden foran alle 1.g-elever med musik som valgfag.

Eftermiddagen bød på sproglige og kulturelle udvekslinger mellem argentinerne og spanskeleverne fra både 2.g og 3.g. Her blev også spillet lidt musik og eleverne oplevede styrken ved at kunne sprog, når man møder mennesker der ikke taler engelsk. Blev de sproglige udfordringer for store, kunne spansklærerne, Helle Fraes Dittmann og Heidi Kummerfeldt, hjælpe lidt på vej.

De argentinske musikere var overraskede over, at der kunne være en afslappet atmosfære samtidig med, at alle elever lyttede og engagerede sig. De kommenterede også på, hvor meget mere rent der var på skolen i forhold til argentinske skoler.

Alle parter havde en udbytterig dag med masser af sprog og kultur.

Peña Nativista, er en forening hvis formål er at udbrede kendskabet til den argentinske gaucho (argentinske cowboys) tradition. Peña Nativista beskæftiger sig med såvel kunst, videnskab, musik, dans, hestesport og optræder med traditionel folkedans og musik i Argentina.