Ekskursion til Aalborg Zoo

Ekskursion til Aalborg Zoo

Biologi i 2a Bi og 2g3g Bi tog turen forbi Aalborg Zoo torsdag for at fordybe sig i evolutionens og systematikkens verden. Forinden havde eleverne arbejdet med emnet, men primært teoretisk. Med oplæg om netop evolution og systematik ved Morten Smetana, formidler hos Aalborg Zoo, fik eleverne en spændende og praktisk tilgang til emnet, hvor artsbegrebet, udviklingen af egenskaber og tidshorisont for udviklingen af forskellige dyregrupper blev behandlet. Eleverne skulle via både døde og levende effekter afgøre, hvornår bestemte egenskaber, som amnionhinden hos landlevende dyrs æg, opstod i forhold til andre egenskaber.

Endvidere fik eleverne en spændende forelæsning af chefzoolog Rikke Kruse Nielsen om avlsarbejdet i sammenslutningen af europæiske zoologiske haver (EAZA), og specifikt hvordan de i Aalborg zoo arbejder med et koordineret avlsarbejde for asiatisk løve (Panthera leo persica), så vi forhåbentlig også fremover kan nyde denne art på vores klode. Oplægget omhandlede i høj grad emner som populationer, populationsbiologi og –genetik.

Eleverne skulle også ud i selve haven for at undersøge, hvordan havens forskellige abearter indordnes systematisk i forhold til hinanden. En praktisk øvelse, som der opsamles på tilbage på SGY efterfølgende.

  • af Jacob Bojer
Læs mere om Aalborg Zoo Læs mere om biologi-faget