Kinaaften 2017

Kinaaften

I anledning af kinesisk nytår den 28. januar, har kinesiskholdene 1.g, 2.g og 3.g sammen med Jørgen Greve og Since holdt Kinaaften torsdag d. 9. februar 2017.

I år var vi igen så heldig at have vore gode samarbejdspartnere fra Confucius Instituttet med til festlighederne. Thorsten, som er direktør for C.I. i Aalborg, kinesisklærere Zhang Min og Guo Hanqi var med til at arrangere nogle aktiviteter til eleverne.

Eleverne var med til at lave kinesisk mad, kalligrafi, taichi, konkurrere i spisepindefærdigheder og i at skrive skrifttegn.

3.g’erne holdt oplæg om studietur til Jiaxing, Shanghai og Beijing i oktober’16.

-Confucius instituttet’s stipendium

-Konkurrence med spisepinde

Thorsten og lærerne fra Confucius instituttet har lært eleverne kalligrafi og fortalt om de mange muligheder eleverne har for at få scholarships til ophold i Kina, både sommerskole og efter 3.g. Jonas Kristensen (4.g) var også med til at fortælle om hans studie på BNU, som han har fået gennem Confucius Instituttet.

”Kinesisk nytår bliver også kaldt for månenytår (农历新年(Nónglì xīnnián) eller forårsfestival (春节(Chūnjié), og er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage. Kinesisk nytår begynder på den anden nymåne efter vintersolhverv. Fejringen af det kinesiske nytår starter når det er nymåne den første dag i det nye år, og nytårsfesten slutter når det er fuldmåne 15 dage senere. Den 15. dag i det nye år, kaldes Lanternefestival (灯节(Dēngjié), som fejres om aftenen med lys i røde lanterner og børn der går rundt med lanterner i en parade.”

Kinesisk nytår: http://www.kina-portal.dk/kultur/folkekultur/nytaar/nytaar-ind.php

De 12 kinesiske dyretegn (十二生肖(shí’èr shēngxiào):

http://kina-portal.dk/horoskop/index.php

https://www.youtube.com/watch?v=_t_PIXHbkFU

- 包春卷(Bāo Chūnjuǎn) Pakke forårsruller

- 汉字比赛(Hànzì bǐsài) Konkurrence i skrifttegn