2.d i finalen i en historiekonkurrence

2.d er i finalen

Tirsdag blev historietimen indledt med at drikke børnechampagne i de pæne glas og skåle sammen med 2.d. Det var der god grund til.

I forbindelse med DR’s serie ”Historien om Danmark”, med Lars Mikkelsen som fortæller, har DR sideløbende kørt en konkurrence, hvor eleverne kunne indsende deres bud på, hvordan udvalgte perioder i danmarkshistorien kunne formidles kreativt på film.

I historie brugte vi tre moduler på denne proces, mens resten af arbejdet blev lavet efter skoletid. Udklædt i vikingetøj, brugte to grupper en hel søndag på at optage deres film om vikingerne på Fyrkat i Hobro mens andre havde lånt en lokal kirke til deres optagelse af reformationen og renæssancen.

I mandags modtog jeg nyheden om, at to af filmene som 2.d har produceret, er gået videre til finalen, hvor fem film er blevet udtaget til at dyste mod hinanden. Eftersom vi har to film med i denne finale, drømmer vi om at vinde det hele. Vinderholdet bliver af DR transporteret til National Museet i København d. 17 november for at blive hyldet med festivitas og præmie. Vil I krydse fingrene? Vi er stolte af at være i finalen, men vi vil gerne vinde det hele

Sara Frederiksen og 2.d