Oldtidskundskab

Udforsk antikkens verden

Oldtidskundskab er et kulturfag, der undersøger antikkens indflydelse på europæisk historie og kultur.
På Støvring Gymnasium har du oldtidskundskab i 3.g.

Link til læreplaner
Akropolis

Oldtidskundskab C

Man kan ikke forstå vores religion, vores kunst, vores historie, vore politiske begreber og vores retsopfattelse, hvis man ikke ved noget om oldtiden. Man vil tro, at det mærkelige hus på Capitol Hill er bygget af en sindsyg konditor, og at demokrati er noget, mormor og morfar sad og fandt på ude i Hvidovre.

Leder i Weekendavisen 30.01.09

Så kort og præcist kan det siges – uden en grundlæggende viden om oldtiden går vi glip af chancen for at forstå os selv, vores egen kultur og ikke mindst vores relationer til andre kulturer. Den vestlige kultur tager sit udgangspunkt i den antikke verden, hvad angår kunst, arkitektur, litteratur, filosofi og politik.

Oldtidskundskab er et kulturfag, der undersøger antikkens indflydelse på europæisk historie og kultur. I antikken blev grundlaget for europæisk litteratur, videnskab, filosofi, billedkunst og arkitektur skabt. Ved at analysere og fortolke tekster og monumenter fra antikken og se dem i et historisk perspektiv, opnås en bred kulturhistorisk indsigt.  

På Støvring Gymnasium ligger timerne i oldtidskundskab i 3g. Undervisningsmaterialet består af antikke tekster og antik kunst, der altid bliver sat i forhold til moderne litteratur, film og nutidens samfundsforhold. Faget afsluttes på C-niveau med en mundtlig eksamen.    

 

Læreplan, C-niveau 

Undervisere i oldtidskundskab

Emma Harring

Historie og oldtidskundskab
EH@sgy.dk

Send email

Mette Ahlmann

Gymnasievejleder, oldtidskundskab og tysk
MA@sgy.dk

Send email
Jakob Christian Fløe

Jakob Christian Fløe

Oldtidskundskab og historie
JF@sgy.dk

Send email