2.a i Lissabon

2.a i Lissabon

Turen gik sydpå for 2.a, der som de første bragte SGY-ånden til Lissabon i Portugal.

Det var en lettelse, for både lærere og elever at kunne træde ud af flyveren og mærke den lune, sydlandske nat, efter en stressende rejse præget af både forsinkelser og stormvejr. Allerede første nat fik 2.a en smagsprøve på de mange trapper og stejle bakker, der var dem i vente. Heldigvis nåede alle op af trapperne og sikkert i seng på vandrehjemmet, Safestay Lisbon.

Første dag i Lissabon stod på cykeltur rundt i byen. Turen bød på både solskin, smukke kirker, fine udsigter og historiske monumenter. Heldigvis havde guiderne planlagt en tur, der tog hensyn til elevernes cykelform – eller mangel på samme. Og der blev derfor kun cyklet nedad og lige ud i Lissabons mange bakker. Til stor lettelse for alle, som havde frygtet de mange bakker. Dagen blev afsluttet med en fælles aftentur i den smukke by.

Lissabon bød bl.a. på en vandretur til en af Lissabons 7 høje. Turen gik opad, meget opad. Dog inkluderede den stejleste bakke en rulletrappe, så 2.a’s kondition ikke blev sat alt for meget på prøve. På toppen af højen lå slottet Castelo de São Jorge, som er Lissabons ældste bygningsværk. På slottet var der en storslået udsigt, over Lissabons røde tage og floden Tejo. Strålende solskin og en klar blå himmel var prikken over i’et på en ellers dejlig oplevelse. Der fandtes for nogle også tid til at slappe og sole sig. Da slottet var udforsket var det tid for klassens engelskopgave, der bestod af guidede ture af Lissabon lavet i små grupper. At få lov at se Lissabon på egen hånd, var en af de mest indtryksrige oplevelser for eleverne. Det gav en mulighed for at se byen i et helt andet lys.

Æv, fredag eftermiddag gik turen atter hjemad mod lille, kolde Danmark. Heldigvis var der dog tid til lidt afsluttende shopping i Lissabons flotte gader. Klokken 13.30 stod lærere og elever klar til at tage med bussen mod lufthavnen. Efter 5 dejlige dage med solskin, skønne oplevelser og masser af motion nåede 2.a igen hjem med røde næser og brune arme.