A-niveau valgfag i København

A-niveau valgfag på besøg i hovedstaden

Traditionen tro var skolens A-niveau valgfag i København fra onsdag den 6. november til fredag den 8. november. Her stod den på diverse aktiviteter såsom universitetsbesøg, foredrag og virksomhedsbesøg. Tanken bag turen er selvfølgelig at give eleverne en faglig oplevelse og smagsprøve på, hvad deres fag kan byde på efter gymnasiet. Derudover giver flerdages ekskursioner dog også eleverne en god mulighed for at komme tættere på hinanden og for alvor opleve den berømte SGY-fællesskabsånd.

Kemi A

Kl. 5.18 onsdag morgen drog et stærkt felt bestående af kemi A-holdet + RC samt fysik A, bio A, JA og KL afsted til København. Sådan en tidlig togtur kan synes uoverkommelig, men heldigvis havde madmor-Laura sørget for fødselsdagsboller og kage i massevis #KageordningErLife. Turens faglige indhold har bestået af besøg på Pharmaschool, kemisk institut og et hyggeligt virksomhedsbesøg hos Danish Power Systems, der udvikler brændselsceller. Heldigvis har der også været tid til hygge og shopping i de københavnske gader. For at storbyens mange indtryk ikke skulle blive for meget, holdt kemiholdet afslutningsmiddag på Jensens Bøfhus. Sikke en tur vi har haft!

/ Line 3.x og Michelle 3.y, Kemi A

Biologi A

Onsdag formiddag startede vi i Eksperimentarium. Her udforskede vi 2. sal som blandt andet bød på udstillingen “Under huden” og “Gærceller”. Her på etagen var der forskellige eksperimenter, hvor man fx. kunne måle både sin hukommelse, puls, sanser og kondition. Torsdag var vi til oplæg på Københavns universitet Pharma og senere i Zoo, hvor vi dissekerede et marsvin, en høne og hele tre kakerlakker. Højdepunktet var dog at se de nuttede pandaer. Fredag var vi på Den Blå Planet og høre om evolution hos fiskene. Her lærte vi bl.a. om skæl og finner. Vi lærte også, at kvinder faktisk bare er fisk (barnet ligger i fostervand ligesom haletudser).

Vi kan hermed konkludere, at Biologi A holdet havde en fantastisk tur til København.

/ Hilsen Bio A

Fysik A

Vi på fysik-A-holdet har de sidste tre dage været i København på en lille fordybelsesstudietur. Som det første besøgte vi DanFysik på Teknologisk Institut, hvor de bl.a. laver partikelacceleratorer. Vi fik både et indblik i fysikken bag og en rundtur i værkstedet. Herefter blev der tid til at se lidt på København, hvor vi efterfølgende skulle se på Rundetårn, og kigge i det originale teleskop. Dag 2 besøgte vi DTU, hvor en studerende holdt et lille show/foredrag om nanoteknologi. Senere lavede vi forsøg med tomografi og røntgenstråler. Derudover havde Emil Balslev og Magnus fødselsdag, så der var bare god stemning. Dag 3 gik med et besøg på Københavns Universitet, hvor vi hørte et foredrag omhandlende isboringer på Grønland. Herefter kiggede vi forbi Niels Bohr Instituttet. Vi sluttede dagen af med en lille blærerøvsforelæsning med lærer-Kaspers gamle professor ?

/ Hilsen Fysik A

Samfundsfag A

Onsdag efter ankomst tog vi hen til Udenrigsministeriet. Her var vi til et oplæg ved embedsmanden, Mathias Terp Jensen, om dansk sikkerhedspolitik. Aftenen blev tilbragt i DR-byen, hvor vi skulle være publikum til det samfundsfaglige underholdningsprogram “Quizzen” med Gyrith Ross. Det var meget spændende at opleve de velkendte politikere: Søren Pape formand for Det Konservative Folkeparti og den socialdemokratiske justitsminister Nick Hækkerup.

Torsdag mødtes vi kl. 11 ved Europa-Huset til oplæg og diskussion om EU og EU’s fremtid. Senere på eftermiddagen fik vi en meget personlig rundvisning på Christiansborg af den socialdemokratiske gruppeformand Flemming Møller Mortensen, som vi kender så godt fra hans besøg på skolen.

Fredag morgen inden afgang mod Støvring tog vi til Svanemølle Kaserne, hvor Orlogskaptajn og militæranalytiker, Johannes Riber Nordby, holdt oplæg om dansk sikkerhedspolitik og Arktis.

Alt i alt, hygge og faglighed på højt plan.

/ Emilie 3.a og Jakob 3.b, Samfundsfag A

Elever i København