Dimission 2020

Dimission 2020

Vejret var i top, så de hvide sommerkjoler og de løse skjorter gjorde sig fint ved årets dimission for 3.g’erne i torsdags. Glade studenter og stolte lærere mødtes til overrækkelsen af eksamensbeviser – og for at ønske tillykke og sige farvel efter tre gode år med masser af forskelligartede oplevelser.

I årets dimissionstale fra Jens talte han om 3.g’ernes pionerånd. At de er de første til at have oplevet flere ting: Ny gymnasiereform med klasseskift i 1.g, ny eksamensform i SRP og selvfølgelig ikke mindst hele corona-oplevelsen. Jens sluttede sin tale fint af med at citere en kendt person – i alt fald lokalkendt: Pedel Bo: ”Husk at minde studenterne om, at det er OK at vælte, men det er ikke OK at blive liggende. Bo tænker muligvis på coronakrisen. Mange skriver pessimistisk, at det bliver jeres generation, der kommer til at rydde op efter coronakrisen. Det er sikkert alt sammen også rigtigt. Men I sidder jo ikke bare ned og giver op. I har et stærkt fundament, som I skal holde fast i. I kan noget, netop fordi I har viljen til at komme videre, men også fordi I har friheden til at gøre det.”

Læs talen her

I årets dimissionstale fra 3.g-repræsentant Alexander Solbjerg Foldager sagde han blandt andet: ”Vi bliver studenter i et nyt årti – det virker rammende, synes jeg. Vi har oplevet mange nye ting – som de første. Det har været en dannelsesrejse. Det har vist sig at være en dannelsesrejse både fagligt, personligt og socialt. Den særlige SGY-ånd består af og giver en åbenhed, gensidig respekt og solidaritet. Det giver et socialt og fagligt miljø, som vi alle kan og bør være stolte af.”

Læs talen her

Som noget særligt i år havde 1.g og 2.g (og nogen fra 3.g) sendt et meget imponerende, alsidigt og ikke mindst sjovt digitalt indslag med priser, hilsner og musisk fællesskab til 3.g’erne, eftersom de ikke kunne deltage: En rigtig fin måde at være sammen – hver for sig. Tusind tak for det.

Derefter var det lærerne og 2.g musikholdet tur til at sende en hilsen i form af et musikalsk indslag

Som afrunding på dimissionen blev årets legater uddelt til. Følgende elever fik legater tildelt:

  • Mellerups Hæderslegat – givet til Oliver Vang fra 3.d
  • Jutlander Banks Legat – givet til Nikolaj Rossander Kristensen fra 3.x
  • Højeste gennemsnit (ekstra legat i år) – givet til Katrine Pinstrup Bjerregaard fra 3.c
  • Spar Nord Legatet – givet til Snorre Alsted Søndergaard fra 3
  • Ole Henriksens Legat – givet til Kasper Harsford fra 3.x og Ida Toft Pedersen fra 3.a
  • Rebild Rotary Legat – givet til Jeppe Henneberg Jensen fra 3.b
  • Rebild Rotary Legat – givet til Johanne Hausgaard Jensen fra 3.c
  • Rejselegat, Støvring Gymnasiums Venner – givet til Emma Bjerg fra 3.y
  • Rejselegat, Støvring Gymnasiums Venner – givet til Cecilia Larsen fra 3.d
Læs begrundelserne her