Fejring af det kinesiske nytår

Fejring af det kinesiske nytår

Kinesisk nytår falder i år den 16. februar og det er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdag. Nytåret bliver også kaldt for månenytår (农历新年(Nónglì xīnnián) eller forårsfestival (春节(Chūnjié). I det nye år skiftes fra hanens år til hundens år, som en af de tolv kinesiske dyretegn.

Traditionen tro fejrer kinesiskholdene det kinesiske nytår, denne gang sammen med Jens, Jørgen og Since. Dette års fejring var beæret af flere gæster, først og fremmest professor Li Xing og fru Helena, men også Confucius Instituttets nytiltrådte leder Beili Xiang og de tre kinesisklærere Niels Erik, Sihan Huang og Yifan Liu fra instituttet.

Eleverne var igen i år med til at lave kinesisk mad, øve kalligrafi og spille kinesisk fjerbold (jiànzi 毽子, jiànzi). De var desuden med til at konkurrere i spisepindefærdigheder og i at skrive skrifttegn. 2.g og 3.g’erne holdt oplæg om deres studietur til Beijing, Shanghai og Jiaxing i oktober.

Lærerne fra Confucius Instiuttet har blandt andet lært eleverne kalligrafi og fortalt om de mange muligheder eleverne har for at få stipendium til ophold i Kina, både sommerskole og efter 3.g.

Kinesisk nytår: http://www.kina-portal.dk/kultur/folkekultur/nytaar/nytaar-ind.php

De 12 kinesiske dyretegn (十二生肖(shí’èr shēngxiào):

http://kina-portal.dk/horoskop/index.php

https://www.youtube.com/watch?v=_t_PIXHbkFU