Finalen i Nordjyske Nyskabere

Finalen i Nordjyske Nyskabere

Torsdag var der finale i årets Nordjyske Nyskabere. Ved finalen, der foregik i Musikkens Hus i Ålborg, deltog Emma, Juliane og Mathilde fra 2x med projektet ParkRent.

De 3 har udviklet et særdeles spændende koncept, hvor man kan udleje sin private parkeringsplads til bilister. Det sker i erkendelse af, at især i de store byer er der for få offentlige parkeringspladser. Hele konceptet er bygget op om en APP, hvorved det er let for udlejere at stille sin private P-plads til rådighed og det er let for bilisterne at finde pladserne.

Hele projektet Nordjyske Nyskabere har kørt i flere måneder, ved semifinalen havde Støvring Gymnasium 3 hold med, hvilket ingen andre gymnasier i Nordjylland kunne prale af. Og ved finalen, der bestod af kun 5 ud af 40 startende hold, var vi flot repræsenteret med projektet ParkRent. Desværre blev det ikke til en placering helt i top, vinderen blev et hold fra SOSU-Nord, der havde designet en stol til brug på bl.a. plejehjem, når ældre skulle hjælpes i bad.

Tillykke til Mathilde, Juliane og Emma for den flotte placering. Jeg er sikker på, at Støvring Gymnasium er klar igen næste år.

/Jens