Innovationsprojekt i 3.b

En uge i ensomhedens tegn

3.b har i år deltaget i samfundsfags årlige innovationskonkurrence. I år er temaet ensomhed som viser sig at være et stort samfundsfaglig problem blandt især de unge, og vinderholdet er stillet 10.000 kr. i sigte. Om det var ensomheden eller de 10.000 kroner, der kan forklare den store motivation inde i 3.b, kan ikke siges med sikkerhed, men i hvert fald innoverede flere af grupperne sig frem til nogle løsningerne, som ville kunne fungere godt.

Den eksterne dommer var i år et kendt ansigt for eleverne, det var nemlig vores tidligere rektor Jens Nielsen, der mødte op og hjalp Sarah med at vurdere de bedste løsninger. Vindergruppen var der ikke tvivl om. Det blev Camilla, Pelle og Frederik Silius der med ideen ”Ensomhed på skoleskemaet” vandt pladsen til regionsfinalen på Paderup gymnasium. Deres pitch var overbevisende. De havde nemlig ikke bare en god idé, de medbragte også et rullebord fyldt med artefakter, så de kunne formidle løsningen kreativt men uden det gik ud over fagligheden. Kort fortalt var omdrejningspunktet for gruppen, at de ville fokusere på det tabu, som der er forbundet med ensomhed : ”hvis noget er et tabu, er det jo næsten lige meget hvor mange sjove apss og ting man finder på, for så vil de ensomme alligevel ikke turde benytte sig af initiativerne” forklarede gruppen til dommerpanelet. Derfor var deres hovedargument, at de med en årlige temadag om ensomhed i folkeskolerne, ville kunne nedbryde det tabu der er omkring ensomhed, og så vil man med tiden kunne løse problemet.

Frederik og Pelle, som var en del af gruppen, der gik videre til landsfinalen

Fredag d. 4. februar var Camille, frederik og Pelle i Randers til regionsfinalen. Som billederne viser, er der tale om tre glade, tilfredse og stolte elever. Det blev desværre ikke til en plads i landsfinalen. Hvorfor forstår vi selvfølgelig ikke… I mine øjne er holdet vindere. Jeg har sjældent set så godt et gruppesamarbejde.

/Sara Frederiksen – samfundsfagslærer