Møder i mørket med Trampedach

Billedkunst c på ekskursion

Billedkunstholdene i 1g har i den forgangne uge været på ekskursion til Kunsten i Aalborg, hvor de med afsæt i museets aktuelle udstilling om billedkunstneren Kurt Trampedach deltog i en kunstnerisk workshop.

Trampedach (1943-2013) er en helt særlig kunstner på den danske kunstscene, og på udstillingen oplevede eleverne et bredt udvalg af kunstnerens tidlige værker fra 1960’erne og 1970’erne, som gav eleverne et indblik i Trampedachs iscenesatte selvportrætter og intense, livagtige skulpturer iscenesat i et mørkt univers.

I løbet af dagen fik eleverne mulighed for at undersøge Trampedachs teknikker og billedverden gennem besøg og dialog i udstillingen og ikke mindst i form af forskellige kunstneriske øvelser og eksperimenter i Kunstens værksted. Som noget helt særligt fik eleverne lov til at optræde i selve udstillingen som levende skulpturer.

Få kunstnere har som Trampedach formået at skabe en række værker, der i den grad rammer os som mennesker, og som brænder sig fast på nethinden. Trampedachs realistiske skildringer spejler på en meget nærværende måde dagligdags situationer og almenmenneskelige vilkår, og det er svært ikke at digte med på figurernes skæbner og ensomme rum. Besøget var utroligt gribende og spændende og sad længe i kroppen efter besøget. For Trampedachs menneskeskildringer  vidner ikke kun om en svunden tid, men er fortsat aktuelle og fik os til at stille spørgsmål som: Hvem er vi ? Og hvad vil vi med vores liv?

Det kan varmt anbefales alle at besøge udstillingen, som kan ses frem til 24. februar 2019.

Billedkunstlærer

Anne Christensen