Sommerskole i Neustrelitz

3.g elever deltager i Sommerskole på Gymnasium Carolinum

Igen i år har vores partnerskole, Gymnasium Carolinum, i Tyskland inviteret elever til at deltage i deres internationale sommerskole. Det er en uge med forelæsninger og udflugter målrettet deres ældste elever, svarende til vores 3.g. Ud over de tyske elever, deltog også elever fra Polen og fra Danmark.

Emilie, Julie, Katrine og Agnete fra 3d, Søren fra 3x og Frederik fra 3y har alle tysk på A-niveau, så det var muligt for dem at følge med i de mange forelæsninger. Det var dog en udfordring, da det var lange forelæsninger på tysk og på et fagligt meget højt niveau.

Heldigvis var der også udflugter. Tirsdag var der udflugt til et eksperimentarium for grøn energi, LEEA. Onsdag var holdet på 4 timers vandretur med en engelsktalende ”ranger” i Müritz Nationalpark.

Som altid, når elever er udlandet, er den største og vigtigste oplevelse på en tur som denne indblikket i kulturen, både på skolen og hos de familier, hvor eleverne er indkvarteret. Det blev til mange sjove, sociale oplevelser efter de lange dage med forelæsninger, incl en tur til Berlin

/Jens