Studietur til London med 2.d

Studierejse til London med 2.d

Søndag d. 6. marts gik studieturen for 2.b og 2.d til London. Vi fløj fra Aalborg og landede i Gatwick Airport, hvor vi blev eskorteret med bus til hotel Wedgewood i bydelen Bayswater – et af de mere velhavende kvartere i London. Vi var hjemmefra blevet advaret om forholdene på hotellet, og det var heller ikke noget luksus ophold, men vi blev dog trods alt positivt overraskede. Vores to sjakbajsere, Karen og Karin, havde sammensat et stramt og fagligt program, der blev skudt i gang allerede få timer efter ankomst. Vi mødtes nemlig ved 17-tiden ved indgangen af Hyde Park, og på skift fremlagde vi i grupper om seværdighederne i og omkring parken. Aftenen blev afsluttet ved Piccadilly Square – også her med meget grundigt forberedte fremlæggelser.

Mandag skulle vi heller ikke kede os hjemme på hotellet. Klokken ni om morgenen var vi klar til at filme seværdigheder i London, som skulle bruges i vores videoguide – et mediefagligt initiativ hovedsageligt stablet på benene af Karin. Sent på eftermiddagen samme dag var vi i Saint Paul’s Cathedral, hvor vi overværede en gudstjeneste i den meget smukt udsmykkede kirke, der var en seværdighed i sig selv. Om aftenen var en stor del af klassen i Brixton for at se koncert, og resten af klassen blev samlet på pubs og barer rundt omkring. Natten blev dog mindre sjov for Karen, der blev vækket kl. 2, da nogle af piger var faret vild. Dramatisk var det dog ikke. De fandt en taxa og kom hjem. Tirsdag bød bl.a. på en rundvisning på BBC, hvor der blevet prøvet kræfter med at være nyhedsvært og prøve at speake et radiodrama.

Onsdag gik med at færdiggøre optagelserne til videoguiden og kvartersanalysen, hvor det derefter stod på en gastronomisk oplevelse af andre dimensioner, idet Karen og Karin på ægte jysk manér havde pruttet sig frem til en overdådig indisk middag til en yderst overkommelig pris á cirka £12. Kun få turde sammen med Karen og Karin kaste sig i ringen med de krydrede retter, men heldigvis var der også milde udgaver til fordel for pøblen.

Torsdag var vi ikke til meget. Vi var trætte og udkørte, så dagen handlede hovedsageligt om at få pakket og komme ud af hotellet, så shoppingen kunne igangsættes. Her fik vi tjekket mange af de luksuriøse butikker ud, og specielt Oxford Street og Regent Street var relevante, da der her befandt sig mange af modehusenes såkaldte Flag Ship stores – altså deres hovedbutik om man vil. Midt på eftermiddagen var vi på hotellet igen, men kun for en kort stund, inden bussen igen kørte til Gatwick Airport, hvor vi fløj hjem til Danmark. Alt i alt en rigtig god tur, hvor vi som klasse fik oplevet en masse sammen. Specielt alt det, vi oplevede i fællesskab, vidner om en klasse i harmoni.

Sebastian, 2.d