Nyhedsarkiv

2.b går luciaoptag med kristoffer som luciabrud

Luciaoptog

Det skønneste musik kunne høres over hele skolen mandag d. 14. december, da der traditionen tro var luciaoptog, men i år var den bestemt ikke traditionel.

Læs mere ›
Mikkel Klint på scenen på SGY

Besøg af komikeren Mikkel Klint

Komikeren Mikkel Klint Thorius besøgte onsdag d. 16. December Støvring Gymnasium. På den sidste dag i året, hvor eleverne var fysisk til stede på skolen, optrådte Mikkel for hver af skolens årgange

Læs mere ›
2.c og Sara på Lindholm Høje

I vikingernes fodspor med 2.c

Første stop på turen, var vikingegravstedet, Lindholm høje. Meget var der ikke at se, ud over en mark med sten. Kedeligt kan det lyde, men hvis man dykker ned i historien, var der meget mere bag, end man lige skulle tro

Læs mere ›
Julie Midtgaard fortæller om sit forfatterskab

Besøg af forfatter Julie Midtgaard

Opdigtet Onsdag fik tirsdag besøg af fantasyforfatteren Julie Midtgaard. Julie har udgivet tre bøger i sin debutserie, Sprækken til Luscuro, der handler om pigen Gry.

Læs mere ›
To piger fletter en stor julestjerne

Juleklip

Denne uge har et nyt – og måske blivende? – event set dagens lys: Nemlig juleklippeklistredag. Hver klasse har i denne uge haft et modul til at designe og kreere deres udgave af jul i deres klasseværelser og på fællesområdet.

Læs mere ›
To elever på turen

På tur til Rebild Bakker

Tempoet var strengt, og den alt dømmende selvudnævnte leder Lektor Ljungdahl, forlangte streng disciplin og frisk gå-på-mod, i mødet med den barske natur.

Læs mere ›
1.b er i gang med at bygge en bro ud af papir

De nye studieretningsklasser

Så er alle 1.g'erne i fuld gang med deres nye studieretningsklasser. Her er lidt billeder fra den første dag i de nye klasser, hvor eleverne mødte hinanden for første gang

Læs mere ›
En klasse i jakkesæt

Suit Up uge

Traditionen tro var det fredag i denne uge Suit up-dag. Skolen var således dagen igennem fyldt med flotte, jakkesætsklædte elever.

Læs mere ›
David Trads holder foredrag på skolen

Fællesforedrag med David Trads

Tirsdag den 20. oktober gæstede journalist – og tidligere SGY-elev – David Trads gymnasiet, og det var tydeligt, at eleverne var interesserede i hans viden om det amerikanske samfund og det forestående valg.

Læs mere ›
Fra det første netværksmøde for ordblinde

Netværksmøde for ordblinde

Så har en ny netværksgruppe for ordblinde her på skolen haft deres første netværksmøde. Det er læsevejleder Tina Olesen, der sammen med Kristian Skjødsholm fra 1.k har taget initiativ til mødet.

Læs mere ›
Forsøg med at lave nylon i kemi

Viden Skaber

Her på skolen er det 2.c, der får lov at kaste sig ud i plastikkens verden. Efter at have brugt et par kemilektioner på at sætte sig ind i, hvad plastik er, fik klassen onsdag den 7. oktober besøg af Thomas Helmer Pedersen.

Læs mere ›
Startskuddet for 3.ey er gået

Motionsløbet for 3.g’erne

Nicolas Kraglund fra 3.ey satte streg under, at han er skolens hurtigste løber ved at slå tidligere rekord med hele 1 minut og 21 sekunder… Hold da op en flot præstation.

Læs mere ›
Le tour de SGY kage

Skolens fødselsdag

Fredag fyldte SGY 42 år, og traditionen tro blev det fejret med kager i alverdens afskygninger. Men alt var ikke som det plejer på grund af corona, så klasserne måtte hver for sig forberede og præsentere deres kage i klasseværelserne.

Læs mere ›
Fra fredagscafeen

Alternativ fredagscafé

Når man nu ikke kan holde traditionelle fredagscaféer, må man tænke i alternativer, og det er vores elever gode til. Skoleugen blev rundet af med en alternativ fredagscafé for 1.g-klasserne.

Læs mere ›
En klasse skubber dæk

Idrætsuge

Den sædvanlige idrætsdag blev i år lavet om til en idrætsuge, hvor alle klasser dystede mod hinanden ved at gennemføre de samme fem discipliner i hver deres idrætsmodul på forskellige tidspunkter i løbet af ugen.

Læs mere ›
Udklædte elever

Tid til udklædning

Det kan godt være, at Corona satte en stopper for den traditionelle idrætsdag på skolen denne fredag. Men udklædning, fest og sjov kan Coronaen heldigvis ikke tage fra eleverne.

Læs mere ›
Elever kigger ud over Madum Sø

Hytteture i 1.g

I sidste uge og denne uge har alle seks 1.g-klasser klassevis været på hyttetur til Næsgaarden ved Madum Sø. Traditionen tro cyklede eleverne sammen de ca. 15 kilometer – i år endda i rigtig dejligt vejr.

Læs mere ›
Elever til Lektiecafé

Lektiecaféen er startet op igen

Tirsdag eftermiddag var det tid til skoleårets første lektiecafé. Lektiecaféen var godt besøgt, og det var rigtig dejligt at se, at en masse 1.g-elever dukkede op

Læs mere ›
Innovative elever

Opstart på Nordjyske Nyskabere

Torsdag mødtes en ny, frisk flok elever med Sara (FR) og Steffen fra UCN til opstart af årets konkurrenceforløb ”Nordjyske Nyskabere”.

Læs mere ›
1. skoledag, hvor nye elever ankommer

Et nyt skoleår er i gang

Så er vi startet på et nyt skoleår. Tirsdag d. 11.8 kl. 8.30 bød vi velkommen til 168 nye 1.g elever

Læs mere ›

Nyhedsarkiv 2019-2020

Glade studenter kaster huer op i luften

Dimission 2020

Så kom dagen hvor glade studenter og stolte lærere mødtes til overrækkelsen af eksamensbeviser – og for at ønske tillykke og sige farvel efter tre gode år med masser af forskelligartede oplevelser.

Læs mere ›
Fire elever med deres huer

Studenterne springer ud

I år var huebegivenhederne lidt anderledes end normalt, da der ikke afholdtes eksamen de pågældende dage. Konkret havde hver klasse ved lodtrækning fået tildelt en tidsafgrænset periode mandag eller tirsdag, hvor de kunne komme på skolen.

Læs mere ›
Dreng på trampolin

Idrætsevent for 3.g

Torsdag d. 7. maj blev det så 3.g elevernes tur til at deltage i gymnasiets idrætsevent med udgangspunkt i deres hjemmeadresse.

Læs mere ›
Billedecollage af elever, der dyrker idræt

Idrætsevent for 1.g og 2.g

Fredag den 1. maj afviklede gymnasiets idrætslærere et idrætsevent, hvor 1. og 2.g eleverne skulle deltage klassevis men hver for sig med udgangspunkt i deres hjemmeadresse.

Læs mere ›
Fra terminsprøven under corona. I forgrunden ses engangshandsker

Terminsprøver

For 3.g’erne var ugen fyldt ud med terminsprøver på skolen. De særlige omstændigheder satte også her sine spor ved, at vi måtte tage fællesarealet foran kantinen i brug udover hallen – for at kunne holde ordentlig afstand.

Læs mere ›
Elever i Canada. Nærbillede af ansigt med skibriller. To elever spejles i brillerne

Canada 2020

2.a har været på besøg hos vores partnerskole i Calgary, Western Canada High. Her deltog vi i den første periode i værtsfamiliernes hverdag både på og udenfor skolen

Læs mere ›
Hovedrolleindehaveren Casper fra forestillingen The Commitments

The Commitments

The Commitments er en morsom hyldest til 60’- og 70’ernes amerikanske soulmusik, men handlingen udspiller sig ikke i USA, men i et gråt og fattigt arbejder-kvarter i den østlige del af Aalborg.

Læs mere ›
Elever samarbejder omkring et forsøg

DM i Science

Science-holdet fra SGY er igen i år blevet nøje udvalgt af faglærerne og består i denne omgang af Nanna Dyremose Venborg, Martin Vejrhøj Pedersen og Mathias Gamst.

Læs mere ›
Elever spiser kinesisk mad

Kinaaften ‘Kinesisk nytår’ 春节

Torsdag d. 30. januar fejrede elever, lærer og venner af huset kinesisk nytår (春节) og bød sammen rottens år (鼠年) velkommen.

Læs mere ›
Tre elev gennemgår en planche

Elevrådsseminar

Vi har et fantastisk elevråd her på SGY, og onsdag flyttede de ned til Ungdomshuset i Støvring for at arbejde med handleplaner og aktiviteter frem til 2022.

Læs mere ›
1.c klædt ud som hippier

Elevfest med temaudklædning

Kreativiteten var i højsæde da alle klasserne skulle klæde sig ud til årets temafest.

Læs mere ›
Søren Hebsgaard holder foredrag

Foredrag med Søren Hebsgaard

Med udgangspunkt i en undersøgelse over elevernes digitale vaner bragte Søren Hebsgaard elevernes egne opfattelser af gode, digitale vaner i spil.

Læs mere ›
Eleverne fra Videnskabsklubben

Videnskabsklubben

Som noget nyt i år har vi startet Videnskabsklubben op - et koncept hvor vores elever agerer mentorer og underviser et hold af 4. klasses elever.

Læs mere ›
Koret optræder til juleafslutningen

Juleafslutning 2019

Fredag startede med julehygge i klasserne, hvor der blev spillet pakkespil og spist Æbleskiver. Et par klasser havde valgt at hygge med boldspil i idrætshallen.

Læs mere ›
2.d går Luciaoptog

Luciaoptog

I år var det 2.d, der stod for det traditionsrige Luciaoptog.

Læs mere ›
Emma og Charlotte ved finalen

Finalen i Nordjyske Nyskabere

Emma og Charlotte leverede en fantastisk velforberedt præsentation af deres idé. HELLOH er en APP til at træne mundtligheden i fremmedsprog i gymnasiet.

Læs mere ›
Elever filmer

Elever fra Sortebakkeskolen laver film

Gennem 4 dage har Støvring Gymnasium haft besøg af 21 elever fra Sortebakkeskolen.

Læs mere ›
Fra øveweekenden

Musicalholdet øver

Hele weekenden har musicalholdet øvet på forestillingen The Commitments, som får premiere i februar.

Læs mere ›
Elever danser lancier

Gallafest

Fredag d. 29. november var det atter tid til den store gallafest med lanciers for alle årgange.

Læs mere ›

1.g’erne laver kampagnefilm

38 små kampagnefilm blev der produceret på SGY fredag d. 28.11, da alle 1.g’erne deltog i en lommefilmskonkurrencen, hvor de skulle komme med deres bud på, hvordan man får unge til at drikke mindre.

Læs mere ›
Glade elever på hyttetur

1.g’erne på hyttetur

Når studieretningsklasserne er dannet er alle klasserne på hyttetur til Næsgården ved Madam Sø.

Læs mere ›
Elever i København

A-niveau valgfag i København

Fra Onsdag d. 6. november til fredag d. 8. november var de fleste a-niveau valgfag på studietur til København.

Læs mere ›
Nils Malmros holder foredrag

Nils Malmros på SGY

Mandag d.11/11 havde vi fornøjelsen af at have Nils Malmros på besøg. Nils fortalte levende og humoristisk om sin lange og spændende karriere som filmskaber.

Læs mere ›
Kinesiskholdene i Kina. Gruppebillede ved den kinesiske mur

Kina 2019

Fra d. 16 til d. 28 oktober var 2.g og 3.g kinesisk i Kina, hvor vi besøgte vores partnerskole i Jiaxing, Shanghai og hovedstaden Beijing. Det var en ekstremt lærerig og spændende tur, hvor vi lærte meget om den kinesiske kultur og mentalitet.

Læs mere ›
Elever i gang med at løbe 5 km.

3.g’ernes motionsløb 2019

3.g’ernes kulmination på deres 8-ugers træningsforløb blev afviklet i flot solskin torsdag formiddag. Her gik starten på det årlige SGY 3.g motionsløb på 5 km i det kuperede terræn omkring gymnasiet

Læs mere ›

Nordjyske Nyskabere – nu med to hold i semifinalen

Aldrig har interessen for Nordjyske Nyskabere været så stor. Vi startede med otte tilmeldte hold, og vi endte med at sende fem hold videre til selve innovationskonkurrencen

Læs mere ›
1.g dykker i svømmehal

1.g’erne dykker ned i naturvidenskaben

Som kulmination på et nyudviklet forløb om dykning i naturvidenskabeligt grundforløb med både kemiske, fysiske og biologiske vinkler, har alle 1.g'erne været på ekskursion til Hjallerup svømmehal, hvor de skulle prøve dykning på egen krop

Læs mere ›
Kage fra skolens fødselsdag

Skolens fødselsdag 2019

Det er en fast tradition, at der afholdes en kagekonkurrence på skolens fødselsdag. Hver klasse skal finde et tema og bager en kage, som viser temaet bedst muligt

Læs mere ›
Elever varmer op til skolens idrætsdag

Idrætsdag

Dagen startede med en fælles opvarmning, som traditionen tro blev afholdt af læreren Martin Kraglund. Opvarmningen var en dansesession med lydeffekter, spark og bokseslag, som blev omfavnet af latter fra elever fra alle årgange

Læs mere ›
Billede af elever i Neustrelitz

Tysk A i Neustrelitz

Søndag d. 1. september drog Tysk A på en lang bustur mod Neustrelitz nord for Berlin. I ly af mørket ankom bussen til Gymnasium Carolinum, hvor eleverne spændte mødte deres tyske værter

Læs mere ›

Besøg fra Kina

23 elever fra 2.g og 3.g har været værter for de 27 kinesiske elever. Ugen bød budt på et hav af spændende oplevelser både i familierne og under de ture, som skolen stod for

Læs mere ›

1.g introtur

Alle de nye 1.g-elever har været på store årlige telttur i Spejdercenter Thorup Hede med alle deres dygtige og engagerede tutorer, som havde planlagt et program, der skulle ryste elever godt sammen både i og på tværs af klasserne

Læs mere ›

Velkommen til et nyt skoleår

Formiddagen bød bl.a. på rystesammenlege i klasserne og bogudlevering, og over middag var den almindelige undervisning i gang

Læs mere ›

Nyhedsarkiv 2018-2019

Dimission 2019

Dimissionsfesten var noget særlig i år, da Ole Henriksen deltog i festlighederne. Ole Henriksen har flere gange besøgt Støvring Gymnasium og er en god ven af Gymnasiet

Læs mere ›
Gruppen bag filmen SuperGlassGuy er på scenen for at modtage en pris

Filmgalla 2019

Med den røde løbe rullet ud og champagnen skænket holdt mediefag sin årlige filmgalla i slutningen af maj. Traditionen tro var eleverne mødt op i festtøj og med store forventninger om at lige netop deres film måske skulle vinde en pris.

Læs mere ›

3.g’ernes sidste skoledag

Traditionen tro startede dagen med den prestigefyldte fodboldkamp: Lærerne vs. 3.g. Vi skulle et stykke ind i kampen før der blev scoret til 1-0 til lærerne

Læs mere ›

Indvielse af Fuglebadet

Tirsdag indviede vi gaven fra ”os til os” i anledning af skolens 40 års fødselsdag, et kunstværk af glaskunstnerne Britta Madsen og Søren Gøttrup

Læs mere ›

Rasmus 3.x vinder dansk Kemi-Ol

Vi er meget stolte af at kunne være med i toppen af den danske naturvidenskabelige elite og stort tillykke til Rasmus! Vi glæder os til at følge den internationale finale

Læs mere ›

Kampsport i idræt

2.x er i gang med det sidste forløb i idræt inden sommerferien, nemlig kampsport. En del af eleverne har erfaring med forskellige slags kampsport, og det har derfor været et ønske at bruge denne erfaring i undervisningen

Læs mere ›

Temadag med besøg af Ruben Sølvtoft

Dagen bød bl.a. på mulighed for at lære kinesisk, at svinge hofterne til mavedans og få forgiftning fra grafittidåserne J På workshoppen “cyberkrig” lærte eleverne, hvordan de skriftlige eksaminer kan lukkes ned for en sølle 50’er

Læs mere ›

SGY trækker stikket

Fredag d. 12. april gentog SGY successen fra forrige skoleår og afholdte energifri dag. Her var alt strøm på skolen med undtagelse af få nødvendige steder slukket hele skoledagen

Læs mere ›

1.ey i Neustrelitz

Søndag morgen gik turen fra Støvring Gymnasium til Neustrelitz for 1.ey samt lærerne Trine og Peter. Turen var lang, aber die Stimmung war sehr gut. Da vi ankom, blev vi indlogeret hos vores værtsfamilier

Læs mere ›

2.a i Lissabon

Første dag i Lissabon stod på cykeltur rundt i byen. Turen bød på både solskin, smukke kirker, fine udsigter og historiske monumenter. Heldigvis havde guiderne planlagt en tur, der tog hensyn til elevernes cykelform - eller mangel på samme

Læs mere ›
Elev optræder på scenen

Forårsfest

Fredag d. 5. april 2019 løb vores traditionelle Grand Prix af stablen. Hver 1.g klasse har komponeret melodi og skrevet tekst til deres helt eget nummer, som de fremførte det med stor fantasi, entusiasme og ikke mindst engagement

Læs mere ›

2.y i Athen

Vores studietur gik til skønne Athen. Ejnar og Jakob Fløe havde (næsten) styr på alt ned til mindste detalje, og det endte ud med en fantastisk uge i det varme vejr

Læs mere ›

Åbning af klimauge

Viceborgmester Morten Lem overrakte flaget til skolens miljøudvalg som samtidig markerede åbningen af Klima Rebild 2019

Læs mere ›

2.x i Island

Turen bød på barske og episke vulkanske landskaber, som vi genkender fra Game of Thrones, Star Wars, Interstellar og meget andet. Vi oplevede vulkankrater, fossende vandfald, gejsere og ikke mindst den islandske kultur

Læs mere ›

Besøg fra Tyskland

Ugen med besøg fra Neustrelitz har været både hyggelig og sjov, og har budt på nye venskaber og gode oplevelser. Vi har fået afprøvet vores tysk og engelsk og været på ture til Aalborg og Århus

Læs mere ›

Eleverne stortrives på SGY

En undersøgelse af trivslen på de danske gymnasier viser, at eleverne på Støvring Gymnasium er særdeles tilfredse med både det faglige og det sociale miljø på skolen

Læs mere ›

Randers Regnskov

På årets første forårsdag drog Støvrings naturgeografer mod sydligere himmelstrøg, og fik lidt varme i Regnskoven fugtige atmosfære. Vi fik lov til at røre ved slanger og den blåtungede sink, og flere af eleverne fik overskredet nogle grænser

Læs mere ›

Kinesisk nytår

Dette års fejring var vi beæret af flere gæster, først og fremmest professor Li Xing og fru Helena, Susan og Niels Ole Vonsild, som har været med til at grundlægge vores Kina samarbejde

Læs mere ›

Besøg af dramatiker Henrik Szklany

I forbindelse med 2.g'ernes ekskursion til Aarhus havde klasserne besøg af dramatiker Henrik Szklany. Henrik Szklany er, udover at være dramatiker på Kongens Flad, også tidligere elev på SGY:-)

Læs mere ›

Rasmus vinder i Georg Mohr

Georg Mohr-konkurrencen er Danmarks største konkurrence i matematik. Mere end 15.000 gymnasieelever deltager i 1. runde, og næsten 1000 deltager i 2. runde

Læs mere ›

Skiløb og solskin

Eleverne fra idræt B tog fredag d. 1/2 afsted mod Vrådal i Norge for at tilbringe weekenden på ski

Læs mere ›

Thorkild – 2019

Endnu engang blænder SGY op for en  ny stor musikteaterforestilling. Denne gang har eleverne - inspireret af figuren  Terkel – skabt en helt ny forestilling om drengen Thorkild, som ikke har det for let

Læs mere ›

Danmarksmestre i computerspil

I december blev 2x fra Støvring Gymnasium danmarksmester i at spille computerspil. Ganskevist er der tale om en niche indenfor E-sportens verden, da gameplayet hverken var CS, Star Craft eller FIFA, men derimod kvantemekanisk intuitionsbaseret vandstafet

Læs mere ›

Dannelsestur til Aarhus

Torsdag den 24. Januar drog 3.X og 3.D mod Aarhus for en kulturel dag i hinandens selskab, som bød på biograftur, antikmuseum og teaterforestilling

Læs mere ›
Elever arbejder med et projekt i billedkunst

Møder i mørket med Trampedach

Billedkunstholdene i 1g har i den forgangne uge været på ekskursion til Kunsten i Aalborg, hvor de med afsæt i museets aktuelle udstilling om billedkunstneren Kurt Trampedach deltog i en kunstnerisk workshop

Læs mere ›

Kemi A til AU kemisk institut

Tirsdag d. 15. januar drog Kemi A og 2.x+y til Århus på Kemisk institut. Her startede vi ud med et foredrag om materiale-kemi, som blev holdt af en kandidatstuderende i kemi

Læs mere ›

Madsen og Monopolet

Så er Madsen og Monopolet tilbage igen, og der er blev løst dilemmaer hele ugen i sidste uge. Det er ve- og vel-udvalget, der står bag Madsen og Monopolet

Læs mere ›

Hævnporno eller anstændighed

Emma Holten blev for et par år tilbage kendt for at tage kampen op mod hævnporno og digitale sexkrænkelser – noget hun selv var blevet udsat for i 2011. Især tog omtalen fart, da hun udgav sit projekt om samtykke med bl.a. nøgenbilleder af sig selv

Læs mere ›

Spræng boksen

I denne uge har alle 3. g’erne været i gang med det sidste AT-forløb inden den endelige AT-eksamen. Emnet er ”Alternativer – ideer til forandring og fornyelse”, og der skal udarbejdes et innovativt løsningsforslag til en problemstilling indenfor emnet

Læs mere ›

Juleafslutning 2018

Kl. 9.30 samledes alle elever til fælles juleafslutning og underholdning ved scenen. Her var der musik fra 2.g MUS, 3.g MUS, skolens kor og selvfølgelig Silver Soul

Læs mere ›

Finalen i Nordjyske Nyskabere

Torsdag var der finale i årets Nordjyske Nyskabere. Ved finalen, der foregik i Musikkens Hus i Ålborg, deltog Emma, Juliane og Mathilde fra 2x med projektet ParkRent

Læs mere ›

Valg af ny elevrådsformand

Vi har oplevet valgplakater, kaffeuddeling og æbleskiver an mass. Valget blev fredag afsluttet ved de obligatoriske valgtaler. Valget stod mellem Oliver Vang 2.d og Julie Frisgaard Pedersen 1.c

Læs mere ›

Juleklip og julebanko

Med julemusik, salg af æbleskriver og julede konkurrencer, blev julestemningen banket ind i de mange elever, der havde valgt at dukke op

Læs mere ›

Gallafest 2018

Alle øjne var selvfølgelig rettet mod den store afslutning hvor 3.g'erne skulle på gulvet. En propfyldt hal med familie, elever, venner, dommere og idrætslærere var vidne til et yderst stilfuld arrangement med de flotteste kjoler og dansetrin

Læs mere ›

1.b på hyttetur

I de sidste par uger har alle de nye studieretningsklasser været på hyttetur for at lære hinanden bedre at kende. 1.b var den sidste klasse, der var afsted, og tutorerne (Jonathan, Emilia og Jacob) gjorde et fantastisk stykke arbejde for at ryste klassen

Læs mere ›

1.g’erne laver kampagnefilm

”Drik mindre – oplev mere” var temaet da alle skolens 1.g’ere lavede kampagnefilm fredag d. 23. november. 1.g’erne er med i en filmkonkurrence, hvor de skal give deres bud på hvordan man får unge til at drikke mindre

Læs mere ›

Besøg fra Spanien

En berigende hektisk uge med spansk udveksling fra IES Los Pedroches i Pozoblanco i Andalusien er omme. Vi har haft besøg af nogle livsglade og nysgerrige unge mennesker, der har analyseret engelsk horrormovies, lavet chai chi, danset lanciers...

Læs mere ›

Ny samlingstradition

Så er vores nye tradition "Stor onsdagssamling" blevet søsat. Samlingen startede med fælles beskeder og en fællessang og bagefter viste de seje grupper fra Nordjyske Nyskabere, hvordan man pitcher en forretningsidé

Læs mere ›

Nyt fra Nordjyske Nyskabere

Det var to spændende dage, men masser af hårdt arbejde og mange foredrag. Vi skulle lave ideudviklingsplaner og forbedrede en pitch (salgstale), som så blev bedømt af dommerne

Læs mere ›

3.g’ernes motionsløb

3g’ernes kulmination på et 8-ugers træningsforløb blev afviklet i de bedst tænkelige rammer torsdag formiddag d. 11.oktober. Her gik den solbeskinnede start på det årlige SGY 3g motionsløb på 5 km i det kuperede terræn omkring gymnasiet

Læs mere ›

Genbesøg fra Calgary

Lørdag d. 29. september fik 2.a besøg af canadiske gæster, som et led i det udvekslingsprogram SGY har med Western Canada High School i Calgary, Canada

Læs mere ›

Fredagslogen er tilbage

Årets første fredagsloge fandt sted i dag. Her blev hygget med brætspil, bordtennis, fodbold på storskærm og meget andet.

Læs mere ›

Elever underviser i matematik

Med en utroligt flot tilslutning på næsten 30 elever fordelt over alle tre årgange, må MAT+ siges at være kommet rigtigt godt fra start! Planen er, at det skal fortsætte resten af skoleåret og gerne blive et fast talentforløb på SGY

Læs mere ›

Skolens fødselsdag 2018

SGY fylder 40 år og det blev på festligste vis markeret med den årlige kagedyst mellem skolens 18 klasser. Dommerne Sara, Emil og Jacob var på en særdeles vanskelig opgave med at smage og vurdere kunstnerisk udtryk på de 18 kager

Læs mere ›

Sommerskole i Neustrelitz

Igen i år har vores partnerskole, Gymnasium Carolinum, i Tyskland inviteret elever til at deltage i deres internationale sommerskole

Læs mere ›

Idrætsdag 2018

Trods trusler om skybrud og torden holdt vejret sig nogenlunde i skindet det meste af dagen på årets festlige idrætsdag, hvor klasser og elever dystede i en lang række discipliner

Læs mere ›

Nordjyske Nyskabere ruller igen

I mandags blev innovationskonkurrencen skudt i gang med en workshop, hvor de otte tilmeldte grupper skulle arbejde med deres ideer hele dagen. Vi startede med morgenbrød og herefter gik gæsterne, Steffen og Julie, fra All innovation på scenen

Læs mere ›

1.g introtur 2018

Så er alle 1.g-eleverne hjemvendt fra en dejlig introtur til Klitten i Sæby. Gennem en masse forskellige aktiviteter skulle eleverne lære hinanden at kende, og som noget nyt foregik overnatningen i telte og maden blev lavet over bål

Læs mere ›

1. skoledag 2018

Så er skoleåret skudt i gang, og på SGY er der startet 164 nye 1.g-elever. De blev taget godt imod af vores dygtige tutorer, der havde trodset regnvejret

Læs mere ›

Nyhedsarkiv 2017-2018

Dimission 2018

En meget varm sommerdag, torsdag d. 28. juni, blev til en helt særlig dag for 188 elever fra Støvring Gymnasium. Det blev dagen hvor de dimitterede som STX studenter

Læs mere ›
Gruppen bag filmen Uskyld er på scenen for at modtage en pris

Filmgalla 2018

14 film var i centrum, da SGY rullede den røde løber ud og skænkede champagne i glassene i forbindelse med mediefags årlige filmgalla

Læs mere ›

Sidste skoledag for 3.g’erne

Så har 3.g’erne haft deres sidste skoledag, og den blev fejret med fodboldkamp mod lærerne, hvor lærerne for en gang skyld vandt over eleverne

Læs mere ›

Forårsfest 2018

Mens dommerne voterede, var der musikalske indslag på højt niveau fra 2. G MUS og 3.g MUS samt gymnasiets eget band, Silver Soul.

Læs mere ›

Chris Minh Doky på SGY

Det er ikke hver dag, at en verdensstjerne besøger SGY, men i sidste uge fik alle musikeleverne fornøjelsen af at opleve den verdenskendte  jazzmusiker Chris Minh Doky, høre hans medrivende beretninger og ikke mindst hans indlevende musik.

Læs mere ›

Alba og Katrine vinder finalen i SamfundsCup

Et stort tillykke til Alba og Katrine, som har fundet finalen i SamfundsCup, med deres virkelig gode ide InClue, som er så indlysende, at det er mærkeligt, at den ikke er udtænkt før nu

Læs mere ›

Elevtemadag om tabuer

TABUER var emnet da eleverne holdt deres årlige temadag fredag d. 4. maj. Der var alt fra foredrag om sexlegetøj, sugardating, og nynazisme til workshops, hvor eleverne prøvede kræfter med madlavning med hestekød, e-sport og provokationskunst.

Læs mere ›

2.x vinder videnskabsquiz

I tirsdags kæmpede 2.x fra Støvring Gymnasium mod 3.x fra Aalborg Katedralskole. 2.x løb i sidste ende med sejren og vandt biografbilletter til hele klassen.

Læs mere ›

Til finalen i SamfundsCup

Der er 10.000 kr. på højkant, når Katrine og Alba fra 2.d deltager i finalen i SamfundsCup på Christiansborg d. 4. maj. SamfundsCup er en landsdækkende konkurrence for elever på STX med samfundsfag på A- eller B-niveau.

Læs mere ›

2.b i Barcelona

La Sagrada Familia, Park Guëll, La Rambla, Casa Batlló og mange andre seværdigheder var på programmet, da 2.b drog på studietur til skønne Barcelona

Læs mere ›

Skolens kor i Prag

Det blev til et Gold Level diplom da SGY-koret sammen med Hasseris Gymnasiums kor var til Young bohemia Praque korfestival i slutningen af marts

Læs mere ›

Mediefag B besøger Danmarks radio

Mediefag B var mandag d. 26. februar på ekskursion til Danmarks Radio i Århus. Programtekniker Rasmus Lindstrøm viste os rundt i DR og fortalte om de forskellige programmer, der bliver produceret af DR i Aarhus.

Læs mere ›

Talentaften

Torsdag d. 15.2. var der Talentaften på gymnasiet. Magnus, Laura og Lærke fra 2.c var drivkræfterne bag og havde fået stablet et arrangement på benene med et væld af forskellige musikalske indslag

Læs mere ›

Elevrådsseminar

Tirsdag d. 13. februar var elevrådet på seminar. Formålet med dagen var, at udarbejde nye handleplaner 2018- 2020. Elevrådet har via udvalg og arbejdsgrupper i forvejen gang i rigtig meget.

Læs mere ›

Vindere af Georg Mohr-konkurrencen 2018

Et stort tillykke til Rasmus Vester Munkner 2.x og Bjarke Brorsen Hebsgaard 3.x som er blandt vinderne af Georg Mohr-Konkurrencen 2018!

Læs mere ›

Fejring af det kinesiske nytår

Kinesisk nytår falder i år den 16. februar og det er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdag. Nytåret bliver også kaldt for månenytår (农历新年(Nónglì xīnnián) eller forårsfestival (春节(Chūnjié)

Læs mere ›

1. runde i DM i Science

Tirsdag d. 23. januar deltog Laura Fjordside Bang, Sebastian Elmelund Kristensen og Nikolaj Rossander Kristensen, alle 1x, i første runde af den landsdækkende konkurrence DM i Science

Læs mere ›

DM i Science

DM i Science er en holdkonkurrence for 1.g'erne, hvor der dystes både teoretisk og praktisk i biologi, fysik, kemi og matematik.

Læs mere ›

Juleafslutning 2017

3.g'erne startede dagen med at aflevere SRP - og julen rykkede med det samme markant tættere på. Herefter var der julehygge for alle elever ude i de enkelte klasser, som selv havde planlagt en hyggelig stund med forskellige underholdende indslag

Læs mere ›

2. pladsen i finalen i Nordjyske Nyskabere

Den prestigefyldte innovationskonkurrence 'Nordjyske Nyskabere' kom til sin afslutning onsdag d. 6/12. Her stod finalen mellem 5 hold fra hele Region Nordjylland

Læs mere ›

Gallafest 2017

Fredag d. 1. december stod den store gallafest med lanciers for alle årgange. Alle øjne var selvfølgelig rettet mod 3.g'erne som var de sidste der skulle på gulvet.

Læs mere ›

Så blev der jul på SGY

SGY-nisserne Sara og Alexander stod klar med hjertelig velkomst og småkager 1. december morgen - i år med band :-)

Læs mere ›

Fysik B på ekskursion til Aarhus

Onsdag var 3.g fysik B holdet på astronomisk opdagelsesrejse til Aarhus Universitet. Dagen bød på et spektrum af inspirerende sanseindtryk, som rokkede ved elevernes grundsyn på fysikfaget.

Læs mere ›

1.g’erne laver kampagnefilm

Der blev knoklet med ideudvikling, skudlister, optagelser og redigering – og alt sammen skulle nås på under 6 timer, så det var en travl dag.

Læs mere ›

Kemi A på ekskursion til København

Efter en afslappende togtur ankom en veludhvilet flok af kemi A-elever til København. Her var der tre spændende dage og en række eksotiske oplevelser i vente. Den første oplevelse fik eleverne på PharmaSchool i midten af København.

Læs mere ›

Nordjyske Nyskabere i finalen

Torsdag d. 3. november indtog Stay Safe, Chillpill.ow og team Granøl Gigantium i Aalborg, hvor semifinalen i innovationskonkurrencen, Nordjyske Nyskabere, skulle afholdes.

Læs mere ›

Suit Up dag på SGY

Fredag var der Suit Up Day på SGY. Det var Ve- og Vel-udvalget, der har havde arrangeret dagen, og det var også udvalget, der stod for fredagssamlingen, hvor årets gentleman blev kåret.

Læs mere ›

Første stop Finland

En gruppe 1.g-elever har sammen med Christoffer og Mette deltaget i den første udveksling i forbindelse med et bevilget Eramus+ EU-projekt.

Læs mere ›

2.d i finalen i en historiekonkurrence

Tirsdag blev historietimen indledt med at drikke børnechampagne i de pæne glas og skåle sammen med 2.d. Det var der god grund til.

Læs mere ›

Hele talentakademiet på UCN

I tirsdags var alle talentholdene (humaniora, samfundsfag og naturvidenskab) på tur til UCN. På den naturvidenskabelige afdeling, fik vi et indblik i den voksende robotindustri.

Læs mere ›

Årets motionsløb

Årets SGY Motionsløb fandt sted torsdag d. 12/10 i en god blanding af solskin og blæst. De tidligere år har løbet været forbeholdt 3g eleverne, som afslutning på deres 3g træningsprojekt.

Læs mere ›

Talentakademiets regionaldag for humaniora

I oktober måned deltog en lille håndfuld 2.g-elever fra SGY i Talentakademiets Regionaldag for humaniora.

Læs mere ›

Besøg fra Tenerife 2017

Efter en uge med mange oplevelser er det tid til at sige farvel og på gensyn i november til vores spanske gæster fra Tenerife.

Læs mere ›

Naturvidenskabsfestival i Aalborg Zoo

Støvring Gymnasium deltog også i år i naturvidenskabsfestivalen Aalborg Zoo.

Læs mere ›

Ole Henriksen besøger SGY

Ole Henriksen besøgte fredag Støvring Gymnasium, hvor han holdt foredrag om hvordan man får et lykkeligt liv.  Det handler ifølge Ole om den indstilling man har til livet.

Læs mere ›

Skolens fødselsdag 2017

Så blev SGY 39 år og det blev selvfølgelig markeret med masser af kager, hygge og point til sofakonkurrencen.

Læs mere ›

Billedkunst B på Designhøjskolen

Fra tirsdag til onsdag deltog eleverne fra billedkunst B i en arkitekturworkshop på Den Skandinaviske Designhøjskole, hvor eleverne fik en virkelighedsnær oplevelse af, hvad det vil sige at arbejde kreativt og koncentreret inden for en 24 timers periode.

Læs mere ›

Idrætsdag 2017

Læs mere ›

Besøg fra Xiuzhou High School i Kina

De kinesiske elever og lærere kom til os lørdag formiddag d. 12. august. Værtsfamilierne tog straks de 7 piger og 2 drenge med hjem, og Jens tog de to lærere Jin og Ma med til Comwell i Rebild.

Læs mere ›

Introtur til Livø

170 1.g elever er netop hjemvendt fra en skøn introtur til Livø, som bød på sol og sommer og en masse fantastiske elever, der gennem forskellige aktiviteter skulle lære hinanden bedre at kende.

Læs mere ›

1. skoledag 2017

På SGY gør tutorerne en stor indsats for at give alle de nye elever en god og tryg start på gymnasielivet.

Læs mere ›

Nyhedsarkiv 2016-2017

Dimission 2017

Ved dimission på Støvring Gymnasium 22. juni blev der sagt et stort og varmt tak til alle 130 studenter. Det blev en festlig og glad eftermiddag.

Læs mere ›

Årets studenter

Christian Thomsen fra 3.d var den sidste student, der fik hue på og en ny tradition blev startet, da han fik æren af at tage det flag ned som de første studenter havde hejst mandag morgen, da de fik huen på.

Læs mere ›

De første studenter springer ud

Så sprang de første studenter ud på Støvring Gymnasium. Det blev Aksel Lai Thomasbjerg og Nikolaj Sigsgaard Nesgaard fra 3.a., der som de første fik huerne på og dermed fik æren af at hejse flaget, som traditionen foreskriver.

Læs mere ›
Gruppen bag filmen Valentinsday

Filmgalla 2017

12 film var nomineret i 10 forskellige kategorier, da mediefag holdt sin årlige filmgalla

Læs mere ›

Sidste skoledag 2017

Se billederne fra 3.g'ernes sidste skoledag og læs hvem der vandt fodboldkampen.

Læs mere ›

Forårsfest 2017

Som bekendt er det en tradition, at 1.g-klasserne optræder med egne sange og flotte sceneshows. Der blev kæmpet hårdt om pladserne da det giver point til den store sofakonkurrence.

Læs mere ›

Besøg fra Spanien

Det har været en uge fyldt med kultur - og skolerelaterede oplevelser. En værdifuld udveksling, som lærer eleverne alt det, som de ikke kan lære i klasseværelset.

Læs mere ›

The King – 2017

Det er en imponerende farverig opsætning i år hvor der bliver kræset for alle sanserne med gode skuespiller og dansere, et stærkt band, et velsyngende kor, flot scenografi, sminke og kostumer.

Læs mere ›

Kina 2016

I oktober 2016 tog nogle af 3.g’erne fra kinesiskholdet og deres lærer på studietur til Kina. På turen besøgte de Beijing, Shanghai og SGY´s mange-årige partnerskole Xiuzhou High School i Jiaxing. Her kan I læse elevernes beskrivelse af turen.

Læs mere ›

2.d i Andalusien

Alle i 2d er nu ekstra søn/datter i søde spanske familier. Vi har haft vores første timer på skolen, som ses bag drengene, der holder oplæg. Vi har været ude og se hvordan man laver olivenolie, som I kan se på et af billederne.

Læs mere ›

Talentaften 2016

Torsdag d. 10. november løb en velbesøgt Talentaften af stablen på Støvring Gymnasium.

Læs mere ›
Svend Brinkmann holder foredrag

Foredrag Svend Brinkmann

Summen af stemmer gav genlyd i den store idrætssal, da vi mandag formiddag 23. nov. sad og ventede i spænding på et foredrag med en mand, hvis bog og budskab har været særdeles omdiskuteret i medierne.

Læs mere ›